Postbus 75
2060 AB Bloemendaal

telefoon  
mobiel
telefax

023-5254044
06-51177308
023-5279165

Van Pinxteren
Interim & Advies is
gecertificeerd lid van
de Orde van
organisatiekundigen
en adviseurs.
Het hoofd stuurt
Onze managers en adviseurs springen niet onvoorbereid in het diepe. Een verkenning van de situatie leidt altijd tot een inhoudelijke visie. Deze visie wordt omgezet in een concreet plan inclusief een planning en praktische doelstellingen. Zo weet u waar u aan toe bent en waarop u kunt rekenen.

De handen doen het werk
Als de richting en het doel van het verandertraject helder zijn, nemen wij de regie in handen. Wij zetten het plan om in actie. Afhankelijk van de gekozen strategie sturen wij het verandertraject op afstand of vervullen wij een leidinggevende rol binnen de organisatie.

De voeten voor houvast en wendbaarheid
Actief en structureel veranderen gebeurt van binnenuit. Daarom staan wij letterlijk en figuurlijk middenin de organisatie. Niet om te controleren, maar om te voelen wat de impact van de interventie is. En om ruimte te geven. Ruimte voor initiatieven vanuit de organisatie en ruimte om het gekozen pad zonodig aan te passen.

Het hart is de stuwende kracht
Ratio stuurt, maar gevoel stuwt. Wij leren in korte tijd de mensen achter de organisatie heel goed kennen. We snuiven de cultuur op en gaan ons zelfs een beetje thuis voelen. In onze visie is dit een belangrijke succesfactor in het traject. Dit maakt het voor ons achteraf soms best moeilijk om weer afscheid nemen.

Een professioneler bestuur en een duidelijke scheiding van verantwoordelijkheden tussen gemeente en schoolbestuur, dat zijn de doelstellingen in de verzelfstandiging van het voortgezet speciaal openbaar onderwijs in Amsterdam. Van Pinxteren Interim & Advies werkt de beleidsmatige, organisatorische, personele en financiŽle aspecten uit en stimuleert de beleidsmakers van de centrale stad en de stadsdelen. Tevens wordt een sfeer gecreŽerd waarin het bestuur in oprichting en de schoolleiding dichter bij elkaar komen.